Scoutdräkten

Scoutdräkten består av scouthalsduk samt scoutskjorta eller scouttröja.
Skjortor och tröjor kan köpas på distriktets kansli vid Sankt Sigfrids plan under kontorstid. Ring för säkerhets skull; se http://www.ssf.scout.se/goteborg/kontakt/distriktskansli/ , telefon 031- 40 33 05. Man kan även beställa på internet; http://www.scoutshop.se/scoutdrakt . I scoutshoppen kan du välja att lägga till vår kår som förmånstagare när du betalar, leta upp Masthugget Majorna i listan! Då får kåren bonus direkt istället för riksorganisationen Scouterna.
Skjortan är bäst att sy märken på, pikétröjan funkar också att sy på men då får man inte plats med så många märken. T-shirten är billigast och funkar också jättebra som scoutdräkt. Eftersom det är fraktfritt om man beställer över 500:- så är det smart att samordna inköp. Tänk på att kolla storlekarna, varje gång man byter skjorta måste man sy om massa märken.
Märken till scoutskjortan behöver man inte köpa själv till första skjortan, det får man av kåren.
Scouthalsduken får man när man betalt medlemsavgiften, en halsduk per scout. Vi delar ut dem en eller två gånger per år, vid högtidliga tillfällen.

Sy på märken

Här kommer lite bilder på hur märkena sys på scoutskjortan. Alla märken som har samma ram ska sitta på samma ställe, bredvid eller under varandra.
Har man ingen scoutskjorta sätter man lämpligen upp märkena på en märkessköld eller liknande, eller en scoutt-shirt om man har.
På fotots scoutskjorta har hon trekantiga gröna märken eftersom hon är spårarscout. Upptäckarscouternas märken som ska sitta på samma ställe är fyrkantiga och blå. När de får sina första upptäckarmärken tar de oftast bort spårarmärkena. Alla märken som är av samma sort ska sitta på samma ställe (japp, de är jobbiga att sy, jag har ändå övat :) ) Gamla märken kan man exempelvis sätta på en lägerbålsfilt (se länk för tips) http://hovsta.wordpress.com/2009/07/29/lagerbalsfiltrarna-ska-vara-fina-pa-lagret/
De scouter som missar märkesutdelningarna får sina på nästa märkesceremoni.

spårarscoutskjorta december 2015

spårarscoutskjorta december 2015

markesplacering_generell

Eller för mer detaljerad bild, klicka här;

Märkesplacering öppnas i nytt fönster

Vår scouthalsduk

är specifik för vår kår, gult till vänster och vitt till höger när man har den på sig. Kolla på sömmen i det svarta så blir det rätt. Den har ett eget märke, hur man syr på det hittar du genom att klicka på länken  Kårhalsduken.