Kårens årsmöte 24/9

Välkomna på årsmöte/stämma! Härmed kallas till kårstämma (=årsmöte) för Masthugget Majornas scoutkår måndag 24/9 klockan 19.00 i lokalen Tellgrensgatan 11. Alla kårens medlemmar är välkomna att delta. Om du har lust att medverka i styrelsen i år, eller ta en Läs mer »

Höstterminen 2018

Terminen drar igång första eller andra veckan i september. Vi hör av oss när terminen börjar till er som varit med tidigare och till er som fått plats från kön. Tyvärr är det kö till spårarna och kommer troligen att ta Läs mer »

Dags att anmäla dig till Världsscoutjamboree 2019?

En världsscoutjamboree är ett stort internationellt scoutläger. Här möts scouter från hela världen och delar gemenskap, äventyr och upplevelser under tio dagar. Världsscoutjamboreen 2019 har som tema ”Unlock a New World”. Du som fyller år mellan 22 juli 2001 och Läs mer »

Kåren har nu en sida på facebook!

Kårens nya facebooksida, där vi förhoppningsvis kommer ha lite kul bilder från aktiviteter, hittar du här; MMScout

Årsmöte/stämma

Härmed kallas till kårstämma och knyttårtkalas för Masthugget Majornas scoutkår måndag 25/9 klockan 18.00 i lokalen Tellgrensgatan 11. Att vi äntligen börjar komma i ordning är värt en tårta. För den som missat hela flytten; vi håller alltså till i Läs mer »

Terminen startar

Terminen startar i vecka 36, om inte annat meddelats. Alla scouter samt de som står i kön kommer att få ett mail hem med information. Vi ses!

Flyttdags

Gråberget behöver fler bostäder och vi får då flytta på oss! Kåren flyttar nu nerför backarna till Tellgrensgatan 11, inne på gården. Detta i väntan på en mer ändamålsenlig lokal. Lokalen ligger på nedre delen av gården, bakom en lekplats. Läs mer »

Skymning 2017

I sommar åker scouter från kårerna Masthugget/Majorna, Högsbotorp, Järnbrott och Tynnered tillsammans på sommarläger. Lägret vänder sig till scouter i alla åldrar och är uppdelat på två lägertider: långläger (upptäckare och äventyrare) och kortläger (bäver och spårare). Lägerplatsen är Sparreviken, Läs mer »

Vårterminen har börjat

En hel del nya scouter har tagits in från kön och det är jätteroligt! Om du som vuxen har möjlighet att engagera dig på mötena, prata med scoutledaren! Det är roligt att skapa en meningsfull fritid för ungdomar!

Lusseläger2016: Scouts VS Aliens

Årets lusseläger för upptäckare och äldre är här! Nu är det  återigen dags för lusseläger och terminsavslutning för det här året. Lusselägret är ett spännande läger i vintermörkret där alltifrån rymdvarelser till pepparkaksbak kan dyka upp. När: Fredag 9/12 till Läs mer »