Scoutlokal och Härsjösand

Scoutlokalen i Majorna

Vår mångåriga hemvist på Gråberget har tyvärr gått i graven! Vi har en tillfällig lokal i väntan på att kunna bygga något scoutigare. Adressen är Tellgrensgatan 11. Man går in på gården, där ligger lokalen mitt på gården, på den nedre delen av gården, innanför en lekplats. Vår dörr är den som ligger i mitten på huset, alltså inte den det står tvättstuga på. OBS; Snigelpost kommer inte fram hit, utan gå till Kontaktsidan istället.

Lägergården Härsjösand

Kårens ögonsten och stolthet. Tre mil från Göteborg vid Stora Härsjöns strand i Härryda ligger lägergården Härsjösand. Här har generationer av scouter fått uppleva äventyr och vänskap.

Detta tack vare det idoga ideella arbetet av vuxna scoutledare igenom åren som förvandlade en nedgången jordbruksfastighet till en av västsveriges finaste lägergårdar.

Härsjösand består av Ladan, Storstugan och Lillstugan (hyrs ej ut). Där finns också bastu, garage, parkeringsplats, båthus och några bodar.

I Ladan finns köket och matsalar. Där finns även scoutsalen med öppen spis och en mysig inredning för samlingar och umgänge. Där finns även ett sovloft med ett angränsande ledarrum.

I storstugan finns det två sovsalar med tillgänglighetsanpassade toaletter.

Till anläggningen hör sju hektar mark med stora gräsytor, tältplats, lägerbålsplats samt ett stort skogsområde för lek och äventyr. Badplats finns vid bastun som även innehåller duschar och omklädningsrum.

Området är ett populärt och naturskönt strövområde. Här passerar vildmarksleden och det finns många både märka och omärkta leder. De många sjöarna erbjuder möjlighet till kanotutfärder eller badutflykter.

 

Information om att hyra Härsjösand

Vägbeskrivning Härsjösand

 

För frågor om pris och tillgänglighet kontakta lokalansvarig